اگر به دنبال ستونهایی هستید که هم مقاوم باشند، هم سبک و هم سالهای سال به ساختمان شما خدمت کنند، قوطی پروفیل بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این محصول فولادی چندکاره، با ساختاری توخالی و مستحکم خود، به عنوان ستون اصلی بسیاری از سازهها (از ساختمانهای مرتفع تا ماشینآلات صنعتی) مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه، با ما همراه باشید تا با ویژگیها و کاربردهای گسترده قوطی پروفیل آشنا شویم.
پروفیل چیست؟
پروفیل یا Profile از نظر لغوی به معنای نما یا رخ است. زمانی که این کلمه در مورد محصولات فلزی به کار برده میشود به قطعات طویلی اشاره دارد که مقطع عرضی ثابتی دارند. با این تعریف مشخص است که محصولات متنوعی مانند پروفیل Z، نبشی L و انواع قوطیها در گروه پروفیلهای فلزی قرار خواهندگرفت.
با وجود توضیحات فوق، در بازار کشور ما زمانی که کلمه “پروفیل” به تنهایی به کار برده میشود منظور از آن همان محصولِ قوطی پروفیل یا پروفیل قوطی است.
تفاوت پروفیل و قوطی چیست؟
قوطی یا قوطی پروفیل (Hollow Square Box) در واقع یکی از زیرمجموعههای پروفیلهای بسته محسوب میشود. قوطیهای فولادی نوعی محصول فلزی توخالی هستند که سطح مقطع آنها به شکل مستطیل و یا مربع ساخته میشود؛ پروفیل اما به طور کلی میتواند اشکال متنوعی مانند Z شکل، U شکل، نبشی، چهارگوش، سپری یا ناودانی داشته باشد. با این تفاسیر، قوطیها نیز یک عضو از خانواده بزرگ پروفیلها محسوب میشوند، اما تعداد زیادی از افرادی که در حوزه فلزات فعال هستند قوطیهای چهارگوش فولادی را با نام پروفیل میشناسند. قیمت قوطی پروفیل را میتوانید به صورت روزانه با مراجعه به سایت ما بررسی کنید.
وزن هر شاخه پروفیل 6 متری چقدر است؟
وزن هر شاخه پروفیل 6 متری به عوامل متعددی مانند ضخامت، سایز و قطر محصول بستگی دارد. نوع متریال اولیه هم تاثیر زیادی بر وزن هر شاخه میگذارد. به طور مثال پروفیل آهن وزن بیشتری از پروفیل آلومینیوم دارد. چرا که چگالی فلز آهن، بیشتر از چگالی آلومینیوم است. ضخامت پروفیلها نیز متغیر است که این مورد هم میتواند باعث کاهش یا افزایش وزن شود. برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد وزن پروفیل میتوانید جداول وزنی موجود در سایت را مطالعه نمایید یا با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید. زرین فولاد یکی از شرکت های فعال در حوزه تولید پروفیل در اصفهان محسوب میشود.
تفاوت قوطی پروفیل سبک و سنگین
قوطی پروفیل در مجموعه ما از ضخامت 2 تا 3 میلیمتر تولید میشود. پروفیلهای سنگین از متریال ضخیم و مستحکمی ساخته میشوند و برای مصارف حساسی مانند ساخت اسکلت ساختمان به کار میروند. قوطی پروفیل سبک برای ساخت سازههایی مانند درب و پنجره استفاده میشود. طول استاندارد برای این محصولات 6 و 12 متر در نظر گرفته شده است و عرض آن ها با توجه به شکل سطح مقطع میتواند متغیر باشد.
روش تولید قوطی پروفیل آهن
قوطی پروفیل به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تولید میشود که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد:
- روش مستقیم (نورد سرد): برش کویلهای ورق و تبدیل آن به نوارهای نازکتر اولین مرحله در روش مستقیم است. نواربری ورق توسط دستگاه اسلیتر انجام میشود. پس از این که نوارها به ضخامت و سایز مناسب رسیدند مرحله رول فرمینگ شروع میگردد. در خط رول فرمینگ پروفیل قوطی، ابتدا ورق توسط غلطکهای مخصوص به شکل مورد نظر در میآید و لبههای آن به هم نزدیک میشوند. پس از تابگیری و رفع نقصهای سطح ورق، فرآیند جوشکاری لبهها انجام میگیرد؛ در نهایت شاخههای قوطی در ابعاد استاندارد یا سفارشی برش میخورند و در بندیلهای شش ضلعی بستهبندی میگردند.
- روش غیرمستقیم (نورد گرم): این روش که با نام On-Line هم شناخته میشود سادهتر از روش قبلی انجام میشود اما دقت کمتری نسبت به آن دارد. در روش غیرمستقیم از لولههای فلزی درزدار استفاده میشود. این لولهها طی مراحل سایزینگ و فرمینگ به ابعاد مورد نظر میرسند و به شکل قوطیهای چهارگوشه در میآیند. در این روش لازم است عملیات تابگیری انجام شود تا نقصهای محصول رفع شوند. شکلدهی نهایی در روش غیرمستقیم به صورت مرکزی، شعاعی یا لبهای انجام میشود.
انواع پروفیل قوطی مربع و مستطیل
پروفیلهای قوطی مربع و مستطیل را میتوان با معیارهای مختلفی از جمله وزن، جنس و ابعاد دستهبندی کرد.
- وزن: پروفیلهای قوطی مربع و مستطیل ممکن است در انواع سبک، نیمه سنگین و سنگین عرضه شوند. قوطیهای سنگین که ضخامت آنها بیشتر از 2 میلیمتر است برای ساخت سازههای حساسی مانند بدنه خودروهای سنگین یا اسکلت ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند.
- جنس: قوطی پروفیلها را بر اساس جنس فلز اولیه میتوان در دستههای آلومینیومی، آهنی، گالوانیزه و غیره قرار داد که هر کدام از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند. قوطیهای ساخته شده در کارخانه ما از جنس ورق سیاه هستند.
- ابعاد: پروفیلهای مربع و مستطیل شکل با استفاده از قالبهای استانداردی تولید میشوند و بر همین اساس، ابعاد رایج و شناخته شدهای نیز در بازار دارند. برخی از متداولترین اندازهها برای پروفیل مربعی عبارتند از 10*10، 20*20، 40*40 و 90*90. در حالی که این اندازهها برای پروفیلهای مستطیل شکل عبارتند از: 20*30، 30*40، 40*60 و 80*40 میلیمتر.
دلایل محبوبیت پروفیل قوطی در صنعت ساخت و ساز
یکی از مزایای اصلی پروفیل قوطی فلزی سطح یکپارچه و جوش داده شدهی آن است. موردی که باعث افزایش استحکام این محصول میشود. توخالی بودن قوطی نیز سبب میشود وزن آن کاهش یابد، در نتیجه شما محصول سبکی در اختیار دارید که مقاومت بسیار بالایی دارد. این قوطیها به دلیل انعطاف بالایی که دارند در طیف گستردهای از کارهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. عملیات خم کاری قوطی پروفیل نیز به واسطه قابلیت فرم پذیری و توان کششی مناسبی که دارد راحت انجام میشود. قیمت این نوع مقطع فولادی مقرون به صرفه است و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. در ضمن فرآیند نصب قوطی پروفیل به آسانی و در کمترین زمان صورت میپذیرد.
از اسکلت تا دکوراسیون: کاربردهای متنوع پروفیل آهن
برخی از مهمترین کاربردهای قوطی پروفیل عبارتند از:
- صنایع ساختمان سازی (ساخت اسکلت، درب، پنجره، نرده، داربست و غیره)
- صنایع نظامی
- صنایع خودروسازی
- تولید ابزارهای حساس پزشکی
- ساخت تجهیزات نظامی
- ساخت سیستمهای حملونقل عمومی
پروفیل بسته توخالی، یک انتخاب هوشمندانه برای ساختمان سازی
در یک نگاه کلی میشود گفت که قوطی پروفیل محصولی مقاوم و مقرون به صرفه است که بسیاری از نیازهای خریداران را برطرف میکند. زرین فولاد شهریاری به عنوان یکی از شرکتهای فعال در حوزه تولید و فروش پروفیل در اصفهان، تولیدات خود را به سراسر کشور ارسال میکند. این شرکت در کنار خدماتی مانند برش رول به رول، قوطیهای فولادی خود را نیز از جنس ورق سیاه می سازد، البته به زودی قوطیهای گالوانیزه هم به محصولات شرکت اضافه خواهند شد. با ما در تماس باشید.